Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Білий дім у 2024 році планує збільшити оборонний бюджет до 842 млрд доларів

Також проєкт бюджету передбачає виділення 6 млрд доларів на підтримку України
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація США хоче збільшити фінансування Міноборони на 2024 фінансовий рік до 842 млрд доларів – на 3,2% більше, ніж у 2023 фінансовому році. Про це повідомляє Defense news з посиланням на проєкт оборонного бюджету.

Також проєкт бюджету передбачає виділення 6 млрд доларів на підтримку України, проте незрозуміло, чи призначені ці гроші для військової або економічної допомоги.

Ще 37,7 млрд доларів мають піти на продовження модернізації ядерних арсеналів, 9,1 млрд доларів – на нарощування оборонного потенціалу США в Тихоокеанському регіоні.

Також Білий дім хоче оптимізувати і модернізувати військове суднобудування, що включає в себе оптимізацію роботи чотирьох основних військово-морських верфей. Адміністрація має намір продовжити реформувати сили атомних підводних човнів, оснащених балістичними ракетами (ракетні підводні крейсери стратегічного призначення), зокрема "підвищувати їх смертоносність і виживаність і особливо посилювати їхню перевагу в діях під водою".

Крім того, бюджет також передбачає інвестиції в найбільш важливі технології та ключові сектори військово-промислового комплексу США, включно з мікроелектронікою, виробництвом підводних човнів і боєприпасів, біовиробництвом. Пропонується виділити й кошти для Міненерго з метою сприяти партнерству США, Британії та Австралії AUKUS.

Читайте також:
США модернізують літак "Судного дня"
Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін