USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Президент Австрії оголосив “війну” проросійським політикам

31.01.2023 00:36

Майже рік тому президент Путін розпочав жахливу загарбницьку війну проти України.

Президент Австрії наголошує: "Мені болісно, коли я думаю про всіх невинних дітей, їхніх матерів і батьків, людей, які просто хочуть мирно жити. Бомбардування цивільної інфраструктури, страждання, страх і смерть. Це жахливо. Це огидно. Ми всі маємо об’єднатися і відстоювати те, у що віримо".

Александр Ван дер Беллен вдруге став президентом Австрії. Його інавгураційній промові аплодували стоячи всі, окрім депутатів від проросійської партії. Александер Ван дер Беллен певен – напад Росії на Україну – атака на всю Європу. "Солідарність, єдність та рішучість" ЄС – відповідна реакція на агресію РФ.

Президент Австрії чітко окреслив курс своєї політики. Проєвропейська партія, уряд – це для мене обов’язкова умова. Не тільки через економіку. Ключові слова – Україна, агресія Росії.

Та хоч і президент Александер Ван дер Беллен публічно засуджує російський напад, але зброєю Україні не допомагає. Допомога Австрії обмежується гуманітарними питаннями. Хоч Австрія і прийняла близько 85 тисяч біженців з України, але цей показник один із найнижчих в Європі. За опитуваннями, проти підтримки українських біженців проголосували аж 77% респондентів.

Тому, безумовно, такий нейтралітет Австрії грає на руку Кремлю.
За словами президента Австрії Александера Ван дер Беллена, Україна захищає цінності всієї Європи, але питання, чи буде Відень у майбутньому допомагати у цій боротьбі військовою технікою, досі залишається відкритим.

Відео за темою
Яка роль Китаю у майбутніх перемовинах між Україною та Росією? Яка роль Китаю у майбутніх перемовинах між Україною та Росією?
Підозра за знесення історичної садиби Зеленських: Що далі? Підозра за знесення історичної садиби Зеленських: Що далі?
Замах на Трампа. Як відреагував політик? Перше інтерв'ю після інциденту Замах на Трампа. Як відреагував політик? Перше інтерв'ю після інциденту
⚡️ ВЖЕ НА ПІДЛЬОТІ: Як можуть вплинути винищувачі F-16 на війну в Україні? ⚡️ ВЖЕ НА ПІДЛЬОТІ: Як можуть вплинути винищувачі F-16 на війну в Україні?
Завантажені нещодавно
Побудова нового енергоблоку коштує близько 10 млрд доларів, - Юрій Корольчук Побудова нового енергоблоку коштує близько 10 млрд доларів, - Юрій Корольчук
Суд дав КОЛОСАЛЬНІ застави! Чому їх розміри настільки абсурдні? Суд дав КОЛОСАЛЬНІ застави! Чому їх розміри настільки абсурдні?
Відбудова Охматдиту. Як лікарня відновлюється після трагедії Відбудова Охматдиту. Як лікарня відновлюється після трагедії
"Місія рятувати життя": Фонд "Надія" допомагає ЗСУ на передовій