USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Виборів не буде, буде Гаага! "Жовта стрічка" нагадує: Крим - це Україна!

20.02.2024 22:15

"Жовта стрічка" - рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського військового вторгнення. Метою руху є інформаційний опір російським окупантам.

У листопаді, після визволення Херсона Збройними силами України, "Жовта стрічка" на каналі у Telegram розсекретила імена деяких херсонських активістів у складі руху, що чинили опір російській окупації. Згодом рух продовжив діяльність на інших тимчасово окупованих територіях.

21 листопада, у День гідності та свободи, рух організував у соціальних мережах флешмоб "#ЖовтаСтрічка". Учасників закликали пов'язати жовту стрічку та оприлюднити публікацію з відповідним хештегом. До акції долучилися українці та іноземці по всьому світу, зокрема жовті стрічки пов'язала чимала кількість політиків, музикантів, спортсменів та науковців.

У перший тиждень 2023 року "Жовта стрічка" поширила понад 500 патріотичних листівок на території тимчасово окупованого Криму. Також активісти закликали жителів тимчасово окупованих територій долучатися до руху, друкувати та поширювати плакати, а також надсилати фото діяльності чат-боту руху "Разом" у Telegram.

Відео за темою
Відбудова Охматдиту. Як лікарня відновлюється після трагедії Відбудова Охматдиту. Як лікарня відновлюється після трагедії
"Місія рятувати життя": Фонд "Надія" допомагає ЗСУ на передовій
Яка роль Китаю у майбутніх перемовинах між Україною та Росією? Яка роль Китаю у майбутніх перемовинах між Україною та Росією?
Незаконне знесення садиби Зеленських у Києві: Розслідування, протести та наслідки Незаконне знесення садиби Зеленських у Києві: Розслідування, протести та наслідки
Завантажені нещодавно
Побудова нового енергоблоку коштує близько 10 млрд доларів, - Юрій Корольчук Побудова нового енергоблоку коштує близько 10 млрд доларів, - Юрій Корольчук
Суд дав КОЛОСАЛЬНІ застави! Чому їх розміри настільки абсурдні? Суд дав КОЛОСАЛЬНІ застави! Чому їх розміри настільки абсурдні?
60 млн гривень на вітер чи на будівництво? Продаж електроенергії та до чого тут Коломойський 60 млн гривень на вітер чи на будівництво? Продаж електроенергії та до чого тут Коломойський
Чи буде покарання за Чи буде покарання за "синю" гілку метро? Ведеться розслідування