Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський ввів санкції проти російської атомної галузі

Сенс таких кроків у тому, щоб підтримати зусилля українських дипломатів по розширенню глобальних обмежень на цю частину російської машини агресії
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський оголосив про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії. Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення. 

"Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії. І це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі", – сказав він у відеозверненні в неділю.

"Сенс наших кроків також у тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів по розширенню глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії. Росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів. Російські ракети неодноразово йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України. Також держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії для тиску на інші держави, для створення відповідних загроз суверенітету інших держав", – зазначив глава держави.

За його словами, "достатньо причин, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями. І ми працюємо над цим із нашими партнерами"

Згідно з документом, санкції, зокрема, вводять проти:

  • "Росатому";
  • акціонерного товариства "Атомний енергопромисловий комплекс";
  • акціонерного товариства "Русатом автоматизовані системи управління";
  • товариства з обмеженою відповідальністю "Русатом Цифрові рішення";
  • товариства з обмеженою відповідальністю "НІІАР-Генерація";
  • автономної некомерційної організації "Корпоративна академія Держкорпорації "Росатом";
  • акціонерного товариства "Русатом Хелскеа".

Указом передбачається, що щодо низки російських компаній буде на 50 років запроваджено такі санкції: блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів територією України, анулювання всіх ліцензій, заборона участі у приватизації чи оренді державного майна.

.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони