Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Завтра США оголосять пакет військової допомоги для України

Туди зокрема увійдуть ракети до F-16
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Завтра, 25 вересня, Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні. Туди увійдуть ракети класу "повітря-земля" до винищувачів F-16. Про це пише Voice of America.

Як повідомили джерела видання, загальна вартість озброєння, яке увійде до нового пакета, становитиме до 375 млн доларів. Це буде найбільший пакет для України від США з травня.

Один з неназваних чиновників розповів журналістам, що до пакета увійдуть ракети для F-16 для ударів по наземних цілях. Такі ракети дозволять українським F-16 діяти далеко від лінії фронту та ворожих систем ППО.

До того ж, як уточнюють джерела VoA, у пакеті будуть снаряди для HIMARS, патрульних катерів та бронетехніки, а також 155-мм снаряди, 105-мм снаряди та ракети TOW.

Така допомога буде надана у рамках президентських повноважень зі скорочення озброєння. У такому разі озброєння Україні відправляють із запасів Сполучених Штатів Америки.

Раніше повідомлялося, що незабаром США можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму 375 мільйонів доларів.

На початку вересня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, сума якого складає 250 мільйонів доларів.

Читайте також:
Південний схід США накрив потужний ураган "Хелен", є загиблі
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
США виділили нову військову допомогу для України майже на вісім мільярдів доларів
Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон