Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень

Сума незаконно набутих коштів на понад 6,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні статки
Джерело: Офіс Генерального прокурора

В Україні затримано колишнього чиновника одного з управлінь продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ. У нього знайшли активи на 58 млн гривень, повідомляють пресслужби Державного бюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

"Працівники ДБР у співпраці з Офісом генпрокурора викрили на незаконному збагаченні екскерівника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України", – йдеться у дописі.

За даними слідства, уже звільнений з посади експосадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, придбав активи майже на 58 млн гривень. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, сума незаконно набутих коштів на понад шість тисяч п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні статки.

Крім того, підконтрольні чиновнику підприємства придбали склад площею 2000 кв. м і єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Наразі проводиться обшук за місцем проживання експосадовця. Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На незаконно придбані активи судом накладено арешт.

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки спільно з Державним бюро розслідувань викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України. Разом зі спільниками у 2022 році чиновник закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, розтратив понад 948 млн бюджетних гривень.

Ми писали, що лише за останній квартал 2023 року в Міністерстві оборони України встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Тоді зазначалося, що найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль за витрачанням коштів.

 
Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Кабмін остаточно заборонив рекламу казино і запровадив обмеження для гравців
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю