Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Всесвітня організація легкої атлетики поновила членство Росії, але за однієї умови

Білорусів і росіян, як і раніше, не допустять до міжнародних змагань
Джерело: відкриті джерела

Всесвітня організація легкої атлетики вирішила скасувати восьмирічну заборону для Російської Федерації легкої атлетики. Однак спортсменів РФ і Білорусі, як і раніше, не допустять до міжнародних змагань через тривалу заборону через вторгнення в Україну, пише Reuters.

Всеросійська федерація легкої атлетики була заборонена 2015 року після виявлення масового, спонсорованого державою допінгу і пов'язаних із ним приховувань. Нездатність серйозно вирішити цю проблему означала, що відсторонення залишилося в силі.

Однак голова робочої групи Всесвітньої організації легкої атлетики щодо Росії Руне Андерсен повідомив, що він нарешті задоволений "новою культурою ефективного управління і нетерпимості до допінгу у всій організації", і Рада проголосувала за скасування заборони.

Останніми роками десятки російських спортсменів були допущені до змагань як нейтральні особи, якщо вони могли довести відсутність допінгу, але вони також не можуть брати участь у змаганнях після того, як Рада проголосувала за збереження спільної заборони на участь російських і білоруських спортсменів, що набула чинності незабаром після вторгнення в Україну рік тому.

Це рішення послідувало за тим, що минулого тижня Європейська рада з легкої атлетики ухвалила, що російські та білоруські спортсмени мають залишатися під забороною на її змаганнях доти, доки війна в Україні не закінчиться.

Раніше

Міжнародна федерація фехтування дозволила змагатися атлетам з Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях. Своєю чергою ФФУ зверталася до FIE із закликом не допустити повернення росіян та білорусів до змагань.

Також Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів. У ФТУ вважають, що ігнорування змагань зруйнує український теніс.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму