Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування

Військовим ЗСУ довіряє 61% респондентів
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Ветеранам АТО, які воюють зараз, довіряють 71% опитаних українців, 25% – скоріше довіряють, 2% – обрали варіант відповіді "важко відповісти", і по 1% тих, хто скоріше не довіряє або повністю не довіряє. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" спільно з Українським ветеранським фондом 2–5 березня 2024 року.

Крім того, 61% респондентів також повністю довіряють військовим ЗСУ, 34% – скоріше довіряють, 1% – зовсім не довіряє.

Ветеранам, які повернуться з війни, що відбувається, зараз повністю довіряє 61%, 33% – скоріше довіряють, 4% – обрали варіант "важко відповісти" і по 1% тих, хто повністю не довіряє або скоріше не довіряє ветеранам.

Ветеранам АТО, які воювали на сході України у 2014–2021 роках і зараз не воюють, повністю довіряють 40% опитаних, 44% – скоріше довіряють, 8% – скоріше не довіряють, 2% – повністю не довіряють.

Зазначається, що було опитано 1000 громадян України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Як українці ставляться до війни?

Зимове опитування показало, що 73% українців готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно (плюс 3% готові терпіти ще досить довго – рік).

Більшість українців вважають, що війна з Росією закінчиться протягом найближчих двох років. 26% українців вважають, що війна з Росією може закінчитися менше ніж за рік. А 14% громадян кажуть, що це станеться тільки через три-чотири роки. Однак дехто й зовсім висловив думку, що це не закінчиться ніколи.

Крім того, у всіх регіонах більшість населення вважають, що в майбутньому Україна буде процвітаючою країною в складі ЄС. Відносно найменше таких на сході, де 67% мають оптимістичні погляди (а песимістичні погляди поділяють 25%). В інших регіонах 73–76% оптимістично дивляться на майбутнє країни (песимістично – 16–19%).

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну