Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

США готують новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів

Пакет включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для HIMARS, снаряди калібру 155 і 105 міліметрів
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Наступного тижня США можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму 375 мільйонів доларів. Про це пише Reuters із посиланням на офіційних осіб США.

Пакет допомоги включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння. Видання додає, що вміст і розмір пакету можуть змінитися в найближчі дні перед очікуваним підписом президента.

Видання зазначає, що починаючи з травня, США не надавали пакетів допомоги на суму понад 275 мільйонів доларів через президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA).

"PDA дозволяє США використовувати наявні запаси озброєнь для надання допомоги союзникам у надзвичайних ситуаціях. У серпні, коли Україна наближалася до Росії (йдеться про Курську область – ред.) і втрачала території на сході через російський наступ, США відправили два пакети допомоги, кожен на суму 125 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

Видання також пише, що проукраїнські лідери Конгресу США та адміністрація президента Джо Байдена працюють над досягненням домовленості щодо продовження на один рік дії щодо допомоги Україні на суму близько 5,5 млрд доларів, термін якої спливає 30 вересня.

На початку вересня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, сума якого складає 250 мільйонів доларів.

Читайте також:
Південний схід США накрив потужний ураган "Хелен", є загиблі
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
США виділили нову військову допомогу для України майже на вісім мільярдів доларів
Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон