Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

СБУ затримали віцемера Вознесенська: Посадовця підозрюють у розкраданні на закупівлі оборонних товарів

Зловмисники завдали державі збитки майже на 1 млн гривень
Джерело: СБУ
Служба безпеки України поінформувала про затримання першого заступника голови міста Вознесенськ Миколаївської області. Чиновника підозрюють у розкраданні бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини, повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними слідства, віцемер залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду.

Згідно з матеріалами розслідування, фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. За попередніми даними, вони завдали державі збитки майже на 1 млн гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, документи та чорнові записи із доказами незаконних дій, а також понад 1 мільйон у гривневому еквіваленті.

Першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ