Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росію і Білорусь остаточно виключили зі змагань з хокею на Олімпійських іграх

Міжнародна федерація прийняла рішення, яке остаточно позбавило білорусів можливості виступити на Олімпіаді
Джерело: відкриті джерела

Збірної Білорусі з хокею вже точно не буде на Олімпійських іграх 2026 року. Це стало відомо після того, як IIHF продовжила дискваліфікацію для країн-агресорок.

Міжнародна федерація хокею відсторонила Росію та Білорусь щонайменше до кінця сезону-2024/25. Таким чином обидві збірні пропустять чемпіонат світу-2024. До того ж Білорусь дискваліфікована з відбору на Олімпіаду-2026.

"Рада IIHF розглянула поточні ризики безпеки, пов'язані з реінтеграцією національних і клубних збірних Росії та Білорусі у міжнародні змагання. На основі ретельного аналізу Рада IIHF дійшла висновку, що повернення збірних Росії та Білорусі назад у змагання IIHF поки небезпечно. Тому Росія та Білорусь не візьмуть участь у сезоні чемпіонату IIHF-2024/25. Це рішення також поширюватиметься на збірну Білорусі щодо фінального олімпійського кваліфікаційного раунду, який відбудеться у серпні 2024 року. Рада IIHF продовжить стежити за ситуацією. Чи буде включення Росії та Білорусі у сезон чемпіонату світу-2025/26 безпечно, визначиться у травні 2025 року на засіданні Ради IIHF напередодні щорічного конгресу IIHF", – йдеться у повідомлені.

Білорусь мала стати однією із суперниць України у наступному кваліфікаційному раунді разом із Казахстаном і Словаччиною. Тепер команди можуть зіграти у групі втрьох або ж білорусів може замінити Угорщина, яка є найрейтинговішою збірною серед команд, що вже вибули з кваліфікації.

Збірна України дізналася опонентів у фіналі хокейного відбору на Олімпійські ігри-2026

Національна хокейна команда України отримала опонентів на вирішальному етапі кваліфікації перед Олімпіадою 2026 року в італійському Мілані. Підопічні Дмитра Христича виграли третій етап відбору в польському Сосновці. Там "синьо-жовті" виграли квартет із Республікою Корея, Польщею й Естонією, здобувши три перемоги в трьох поєдинках. У фіналі кваліфікації збірна України з найвищим рейтингом потрапила до групи D. Там її суперниками стануть команди Словаччини та Казахстану.

Нагадаємо, минулого року жіноча збірна України з хокею перемогою завершила виступи на чемпіонаті світу-2023 в дивізіоні IIIA. Суперницями українок у заключному турі стала команда Литви.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів