Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Росія може розпочати наступ на двох напрямках на річницю вторгнення, – Резніков

За словами міністра оборони, росіяни люблять символічність
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав країни НАТО до нової військової допомоги, оскільки найближчим часом очікує наступу російської армії. Про це він заявив в ефірі BFMTV.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни, – ред.) живуть символізмом, вони можуть щось спробувати близько 24 лютого…", – зазначив він. 

При цьому наголосив, що росіяни мобілізували 500 тисяч солдатів. 

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", – пояснив міністр оборони. 

Резніков вважає, що збройні сили Росії "можуть почати наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь". 

Це сценарій, до якого готується Україна і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

Раніше

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україна готується до великої ескалації з боку Росії. За його словами, найважчі бої ще попереду, і наступні кілька місяців будуть вирішальними.

"Ми пройшли через великий важкий період, але я усвідомлюю, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", – зазначив він.

В ISW наприкінці січня називали напрямок, з якого Росія може розпочати свій наступ. На думку аналітиків, це може бути Луганська область. 

Читайте також:
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон