Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки

Російського диктатора зупиняє позиція Заходу

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін вже готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Про це заявив керівник служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Строжик в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna.

За його словами, прогнози аналітичних центрів щодо готовності Росії до потенційного нападу на країну Північноатлантичного альянсу базуються лише на певних припущеннях, оскільки вони не володіють повною інформацією.

Водночас очільник польської контррозвідки допустив, що глава Кремля вже має можливість організувати невелику операцію проти держави – члена НАТО.

"Путін, звичайно, вже готовий до якоїсь мініоперації проти однієї з країн Балтії, наприклад, щоб увійти в знамениту Нарву. Або висадитися на одному зі шведських островів", – сказав Строжик.

За його словами, попри те що у Путіна є свої наміри, його наразі зупиняє позиція Заходу.

"Те, що Захід робить разом для підтримки України, показує йому, що в разі нападу на НАТО реакція Заходу була б ще більшою", – зазначив керівник служби військової контррозвідки Польщі.

Додамо

Раніше німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз російських військових загроз, відповідно до якого Росія може напасти на територію НАТО "з 2026 року". Зазначалося, що зокрема на це вказує реорганізація армії, пересування військ, а також розміщення ракет на заході Росії і нарощування російського виробництва озброєнь.

А от у Міністерстві оборони Литви вважають, що наразі немає загрози нападу Росії на Північноатлантичний альянс, адже Москва не має ресурсів для відкриття другого фронту

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"