Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Підозрювана у воєнних злочинах Львова-Бєлова "всиновила" дитину, яку Україна вимагала повернути

Ось такий от рівень цинізму
Джерело: відкриті джерела

Уповноважена з прав дітей у Росії Марія Львова-Бєлова, на яку вже виписано ордер на арешт у МКС в Гаазі за воєнні злочини, всиновила викрадену дитину з України, яку наша держава вимагала повернути. Про це в ефірі телемарафону розповіла віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

"Я вам наведу приклад Львової-Бєлової, яка умудрилася усиновити статусну дитину з числа дітей-сиріт, яку ми у списку подавали на повернення, ми вимагали повернути саме цю дитину, яку вона потім цинічно усиновила. Це доведений склад злочину, і лише зараз вони починають потроху усвідомлювати, що накоїли, але відповідальність обов’язково буде", – сказала Верещук. 

При цьому додала, що росіяни врешті почали усвідомлювати принаймні, що відповідальність буде "і очевидно, що коаліція країн, а саме ініціатива Урсули фон дер Ляєн, Матеуша Моравецького і інших лідерів держав, а також організацій, таких як ООН, буде тут абсолютно вчасною і доречною". 

Йдеться про ініціативу для повернення українських дітей, яких викрала Росія. Для цього навіть у ЄС організують конференцію.

"Сьогодні ми знаємо про 16 200 дітей, які були депортовані. Поки що повернулися лише 300. У партнерстві з українцями прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і я започаткували ініціативу, спрямовану на повернення цих дітей, яких викрала Росія. Для цього ми організуємо конференцію. Ми на самому початку дуже важкої роботи", – сказала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Скільки дітей примусово депортували в Росію

За рік повномасштабного вторгнення росіяни примусово депортували величезну кількість українських дітей на територію Росії. За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, станом на середину лютого їх кількість сягала понад 150 тисяч. А верифіковано, тобто офіційно підтверджено – усього 16 тисяч. Додому вдалося повернути лише 307 дітей.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів