Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Олександр Усик нокаутом переміг Деніела Дюбуа: Боксер відстояв всі свої чемпіонські титули

На кону стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі
Олександр Усик, серпень 2023 р., Вроцлав
Джерело: відкриті джерела

Український боксер Олександр Усик вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі, перемігши нокаутом британця Даніеля Дюбуа у польському Вроцлаві. Про це інформує "Суспільне Спорт".

Так, на останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від Усика британець став на коліно та зміг підвестися, після чого суперників розвів гонг.

"Крапку в поєдинку поставив нокдаун Дюбуа в дев'ятому раунді. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця!" – йдеться у повідомленні.

На кону стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF, – ред.) у надважкій вазі.

Згодом в інформаційному просторі почали обговорювати суперечливий момент боксерської ночі, через який команда британця збирається подавати протест.

Раніше

Торік у серпні Усик зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п'ять поясів. Тоді під ризик підпали титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Спортсмени билися ще й за титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Чемпіонський бій тривав усі 12 раундів. У результаті українець переміг роздільним рішенням суддів і присвятив цей поєдинок Україні та її Збройним силам.

Більше про чемпіона

У 36-річного Олександра Усика 20 перемог у 20 поєдинках, 13 з яких – нокаутом. Чотири бої боксер провів у надважкій вазі. А перед цим став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті – ваговій категорії до 90,7 кг, завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

У 2020 році українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у російському фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес", у якому розповідали про свою віру і дружбу з росіянами. Згодом Усик відреагував на критику.

"Моя країна – Україна – і я тут живу, тут народився і виріс. Якби хотів кудись поїхати, я б це вже давно зробив", – сказав боксер.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Усик вступив до лав тероборони, тож дата проведення торішнього матчу залишалася під питанням. Потім уряд України почав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участі у міжнародних змаганнях.

Читайте також:
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України
Плавець Денисенко завоював для України десяте золото на Паралімпіаді-2024