Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти обстріляли Сумщину кульковими бомбами: У поліції попереджають про їхню небезпеку. Фото

Йдеться про авіабомби ШОАБ-0,5

Російська авіабомба РБК-500 з ШОАБ-0,5

Джерело: відкриті джерела

На півночі Сумської області в ніч на 5 березня окупанти застосували небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіабомби ШОАБ-0,5. Про це повідомляють у поліції Сумщини.

"Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час завдання авіаударів використала касетні бомби РБК-500. Одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грам кожна та має велику зону ураження", – попереджають правоохоронці.

Там розповіли, що за зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі "ребрами". Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому поліція радить батькам взяти це до відома і попередити близьких про можливу небезпеку. 

"Не радимо чіпати такі знахідки нікому. На місці події наразі працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, які зачищають територію від цих бомб", – повідомив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Місцевих жителів закликають у разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5 або будь-яких інших вибухонебезпечних предметів терміново повідомляти поліцію за телефоном 102.

Нагадаємо, раніше фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що під час удару по Україні 7 лютого Росія застосувала гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон".

Як повідомляли аналітики, росіяни могли вперше застосувати такі ракети.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам