Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нідерланди передадуть Україні системи Patriot

Остаточне рішення про допомогу ще не ухвалено

ЗРК Patriot

Джерело: відкриті джерела

Нідерланди офіційно оголосили про постачання Україні ЗРК Patriot. Про це заявив прем'єр-міністр Марк Рютте на зустрічі у Вашингтоні із президентом США Джо Байденом, повідомляє De Telegraaf.

Таким чином вони приєднаються до Сполучених Штатів Америки та Німеччини у зміцненні військового арсеналу України найважливішими засобами протиповітряної оборони для боротьби з російським вторгненням, пише Bloomberg.

Джерела видання, знайомі з питанням військової допомоги, які говорили на умовах анонімності, заявили, що уряд Нідерландів незабаром ухвалить остаточне рішення про розміщення системи.

При цьому в уряді Нідерландів зазначають, що постійно обговорюють військову підтримку України.

"Нідерланди постійно розглядають можливість військової підтримки України", – заявила представник Міністерства оборони країни Саша Лувхофф.

За її словами, Нідерланди приділяють пріоритетну увагу військовим постачанням в Україну. При цьому вона не повідомила подробиць про конкретні системи озброєння або постачання.

Для чого Україні потрібні ЗРК Patriot 

Про це ми писали в нашому великому матеріалі – "Рішення, яке може змінити все: Чому Україна дуже чекає на MIM-104 Patriot".

Наразі MIM-104 Patriot – це одна із найефективніших та найпотужніших систем ППО у світі.

Важливо те, що "Патріоти" спеціалізуються у тому числі на захисті повітряного простору від балістичних і крилатих ракет. Зі збиттям яких у України зараз є перманентні проблеми.

Основне завдання цього зенітно-ракетного комплексу – прикриття великих адміністративно-промислових центрів та військових баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах сильної електронної протидії супротивника.

Читайте також:
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова