Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нестабільний графік роботи в молодому віці може вплинути на ваше здоров'я в майбутньому, - учені

Уже після 50 років у людей можуть проявлятися ознаки депресії та безсоння
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Учені з Нью-Йоркського університету виявили, що нестабільний робочий графік у молодому віці може призвести до проблем зі здоров'ям у майбутньому. Про це йдеться в дослідженні вчених, опублікованому в журналі PLOS One.

Вчені оцінили міцність психічного і фізичного здоров'я більш ніж 7 тис. осіб старше 50 років. Також дослідники зібрали інформацію про кар'єру учасників і графік їхньої роботи протягом усього трудового життя.

Вони з'ясували, що близько чверті випробовуваних у молодості (26%) працювали стабільно за стандартним графіком. Ще третина випробовуваних (35%) працювали відповідно до аналогічного графіка більшу частину часу. Інші 17% у віці 20 років також витрачали на роботу вісім годин п'ять днів на тиждень, а потім перейшли на нестандартний графік (а також працювали в нічні та вечірні години). 12% добровольців у юності працювали у звичайному режимі, а пізніше - нестандартно за кількістю годин.

Новини за темою: Вчені знайшли спосіб, як відновити слух у дітей із вродженою глухотою

Згідно з дослідженням, люди, чия кар'єра в молодості характеризувалася нестабільним графіком роботи, частіше демонстрували ознаки депресії та безсоння у віці 50 років і старше.

Раніше ми писали, що сгідно з найбільшим глобальним дослідженням, вакцини проти коронавірусної інфекції пов’язані з невеликим збільшенням неврологічних та серцево-судинних захворювань, а також захворювань крові.

Зокрема, дослідники виявили статистично значуще збільшення випадків синдрому Гієна – Барре протягом 42 днів після першого щеплення розробленою в Оксфорді вакциною ChAdOx1 або Vaxzevria, чого не спостерігалося при застосуванні мРНК-вакцини.

Читайте також:
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри
Агенти російського ГРУ могли впливати на американських розвідників секретною зброєю, яка викликає "гаванський синдром", – розслідування
"Ліки зі співчуття": Важкохворі українці отримають безкоштовний доступ до інноваційних препаратів, яких чекали два роки