Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Крім юридичного потрібно мати ще й фізичний вплив на Росію, – експерт про рішення ПАРЄ

РФ вчиняє з Україною так само, як нацистська Германія у Другій світовій війні

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

На Росію повинен бути не тільки юридичний, але й фізичний вплив. Про це заявив в ефірі UWN політичний експерт Олександр Москалюк, коментуючи рішення ПАРЄ про визнання депортації Росією українських дітей геноцидом

Він зазначив, що саме у можливості фізичного впливу на РФ і заключається велика проблема. І саме через це Росія поводить себе так, як не поводять цивілізовані держави.

"От є серійний вбивця, який вбив свою 30-у чи 40-у жертву, це вже не змінює відношення до цього серійного вбивці, він все одно серійний вбивця, так само діє Російська Федерація. Ясно, що це злочин, який з точки зору кримінального права, з точки зору Міжнародного кримінального права – це є геноцидом, тому що вивезення дітей – це ознака геноциду. Нацистська Німеччина так само робила, але це було в сорокових роках двадцятого століття. Пройшло вже три покоління – тобто сьогоднішня Європа досягла свого розвитку. Це ж за достатньо тривалий період часу, а Росія себе поводить так, як вже давно себе цивілізовані країни не поводять", – наголосив експерт.

Раніше народна депутатка України Ірина Констанкевич в ефірі UWN розповіла, що у своїй резолюції Асамблея рекомендує національним парламентам країн продовжувати офіційно визнавати Путіна злочинцем.

"Є рекомендація у цій резолюції, щоб національні парламенти інших країн продовжили цю процедуру визнання імперської політики Росії і знищення українців як геноцид. Станом на зараз понад 20 парламентів ухвалили подібні рішення щодо визнання дій Росії як геноцид щодо українців і на цьому питанні зупинилися. Тому історичне значення цієї резолюції – воно безсумнівно", – уточнила Констанкевич.

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової

Читайте також:
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink