Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Хакери СБУ заблокували постачання комплектуючих для партії російських дронів і ракет

Йдеться про блокування поставок сервомоторів для російського озброєння

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували поставки комплектуючих до російської зброї, зокрема деталей для виробництва "Шахедів" і мікросхем для крилатих ракет. Про це повідомив начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

"Ми здійснюємо перекриття ланцюгів поставок комплектуючих до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 "Шахедів" і 4000 мікросхем для крилатих ракет", – повідомив він.

Також Вітюк зазначив, що кіберфахівці СБУ працюють на лінії фронту над знищенням ворожих систем РЕБ і РЕР, а також над перехопленням ворожих безпілотників, які координують ракетні та артилерійські удари по Силах оборони.

"Кібервійна – це не щось абстрактне і віртуальне. Кожна відбита атака – це недопущена спроба завдати шкоди нашій державі і людям. Уявіть: спецслужби рф зламали месенджери одного військового і таким чином зʼясували точне місце і час запланованого збору, і в результаті – приліт і десятки загиблих", - розповів голова Департаменту кібербезпеки.

Новини за темою: Дрони СБУ атакували одразу три нафтопереробні заводи в Росії: Пілотаж виконав далекобійний БПлА "Лютий"

За його словами, загалом за два роки повномасштабної війни СБУ відбила майже 10 тис. кібератак, більшість з яких – ще на початковій стадії. Ці кібератаки мали різну мету: розвідувальну, деструктивну, психологічного впливу або комбіновану.

Нагадаємо, раніше ГУР МО повідомило, що унаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком".

Також ми писали, що на початку січня хакери з угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають стосунок до СБУ, зламали московський інтернет-провайдер "М9ком" і позносили його сервери.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW