Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Інформаторка генерала ГРУ "Хмурого", що причетний до збиття "Боїнга" МН-17, засуджена до 12 років ув'язнення

Зловмисниця сама вийшла на "Хмурого" і запропонувала свої послуги
Джерело: Telegram СБУ

Суд засудив до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна колаборантку та особисту інформаторку генерал-майора ГРУ Сергія Дубінського на прізвисько "Хмурий", який причетний до збиття "Боїнга" МН-17 у липні 2014 року. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисницю у червні минулого року в результаті спецоперації у Кременчуку, де вона намагалась переховуватись від правосуддя.

Що робила колаборантка

Вона мешкала у селищі Благодатне Донецької області і особисто знайома з терористом. Після початку повномасштабного вторгнення вийшла через анонімний месенджер на "Хмурого" і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

За його вказівкою зловмисниця збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони в районах Вугледара, Павлівки та Великої Новосілки.

Також колаборантка передавала воєнній розвідці РФ інформацію про фортифікаційні споруди та інженерні загородження українських військ на Східному фронті.

Крім того,  проводила відеофіксацію наслідків російських повітряних атак на території регіону і відправляла агресору відповідні "звіти".

Ще одним її завданням був збір і передача ворогу персональних даних учасників руху опору на тимчасово окупованій території на сході України.

Під час обшуків за адресою тимчасового проживання зловмисниці виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав її винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораціонізм, – ред.).

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру всім російським сенаторам, які підтримали "приєднання" до РФ тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів