Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство

Ці зміни не впливають на форму державної власності – 100% акцій АТ "Антонов" є власністю держави
Ілюстративне фото
Джерело: ANTONOV Company

Державне підприємство "Антонов" трансформували в Акціонерне товариство. Це відбулося в рамках реформування державного сектора вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Зазначається, що акціонерне товариство "Антонов" залишається правонаступником Державного підприємства, а його команда забезпечить правовий перехід до нової організаційної структури зі збереженням попередніх домовленостей з клієнтами та партнерами й дбаючи про інтереси працівників.

"Перетворення ДП "Антонов" на Акціонерне товариство – надважливий крок уперед для всієї української авіапромисловості. Це надає нові можливості для розвитку, виробництва, впровадження нових технологій та співпраці з іноземними партнерами. Підприємство стає більш прозорим і привабливим для залучення додаткових фінансових ресурсів, спрямованих на подальший розвиток та модернізацію", – наголосив генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

Більше про "Антонов"

"Антонов" – це українське  авіаційне підприємство, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний та серійний завод і випробувальний комплекс. На ньому розроблено понад сто типів літаків та їх модифікацій. Проте у світі "Антонов" відомий передусім як розробник транспортних, регіональних пасажирських літаків та літаків спеціального призначення.

З 4 квітня 2015 року "Антонов" входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

На підприємстві реалізовано повний цикл створення сучасного літака – від розробки та серійного виробництва до забезпечення комплексної післяпродажної підтримки.

Зазначимо

"Антонов" став сьомим підприємством "Укроборонпрому", корпоратизованим з початку 2024 року та другим Акціонерним товариством, яке було утворено з підприємств АТ "УОП" з початку реалізації реформи державної оборонки.

Нагадаємо, що у червні минулого року Держконцерн "Укроборонпром" було реорганізовано в АТ "Українська оборонна промисловість".

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, перетворення ДК "Укроборонпром" на акціонерне товариство дасть змогу створити хороші умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції, а також посилити взаємодію з нашими західними партнерами.

Також наприкінці 2023 року уряд ухвалив рішення про перетворення ДП "Енергоатом" на акціонерне товариство.

Читайте також:
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів
Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив Давід Ломджарія
Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому". Хто потрапив?