Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Резніков: У Києві, на випадок прориву РФ, були заміновані всі мости

У разі прориву росіян у столицю з півночі, усі мости було б підірвано
Джерело: відкриті джерела

У Києві, на початку повномасштабного вторгнення Росії, українські військові замінували всі мости. У разі прориву росіян у столицю з півночі, усі мости було б підірвано, заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

"Вони (мости, – ред.) всі були заміновані. Була команда, якщо прорив – то обрізати можливість переходу з лівого берега на правий", – сказав Резніков.

В той же час речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов заявив, що російські окупанти можуть повторити наступ на Київ, але українські військові сили готові дати відсіч ворогу.

Втім, аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) називають "надзвичайно малоймовірним" те, що російські сили зможуть взяти Київ, навіть якщо знову атакуватимуть із Білорусі.

Причиною тому є те, що звичайні сили Росії сильно деградували і їм бракує тієї бойової потужності, яку вони мали, коли Росія намагалася здійснити (і провалила) свою повномасштабну спробу захопити Київ у лютому 2022 року. 

У ISW нагадали, що російська армія, яка вдерлась в Україну, не змогла закріпити свої успіхи після стрімкого просування на початку вторгнення. Також Росія не змогла досягти панування у повітрі і втратила велику кількість свого арсеналу та високоточної зброї.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя