Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Бундестаг ухвалив держбюджет із 7,6 млрд євро допомоги для України

На закупівлю військової техніки для Києва німецькі депутати вирішили надати 520 мільйонів євро з державного бюджету
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Бундестаг затвердив бюджет Німеччини на поточний рік, в якому передбачено близько 7,6 млрд євро для України. Чисті запозичення мають становити 39,03 млрд євро. Про це повідомляє Bild.

Заплановано витрати близько 477 мільярдів євро. За це під час поіменного голосування проголосували 388 парламентарів, проти – 279. Міністерство оборони з 52 мільярдами євро (плюс "спеціальні кошти" для Бундесверу) є другим за витратами. Зафіксовано збільшення коштів на відомство на 1,83 мільярда євро порівняно з попереднім роком. Лише на закупівлю військової техніки для України необхідно 520 мільйонів євро.

Берлін уже передав українським військовим зенітні ракетні комплекси Patriot та IRIS-T, танки Leopard 2, бойові машини піхоти Marder та багато іншої техніки.

31 січня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли ракети для ППО, всюдиходи та бронетранспортери.

17 січня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли снаряди, дрони та бронетранспортери

На початку цього року Німеччина оновила список поставленої Україні військової допомоги. Берлін передав Києву нову зенітну систему Skynex. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Іспанія відправить в Україну повну батарею ЗРК Hawk
Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США
Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них