Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55

Кадрові зміни у сфері оборони відкладаються, – Арахамія

Натомість МВС та СБУ можуть отримати постійних очільників
Джерело: відкриті джерела

Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться. Про це голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія написав у Telegram-каналі.

При цьому він підтвердив, що очікується призначення керівників Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

"Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ. Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться", – зазначив він.

Які кадрові ротації планувалися

Протягом останніх декількох днів в ЗМІ активно обговорювали майбутні кадрові ротації, що відбудуться в уряді. Так, "Українська правда", з посиланням на джерела в Офісі президента пише, що голова Міноборони Олексій Резніков буде звільнений. Його нібито має замінити голова ГУР Кирило Буданов. 

"Наразі команда президента роздумує, куди перевести Резнікова, адже "ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді", – йдеться в публікації.

Видання зазначає, що, як варіант, Резнікова можуть призначити головою Мінюсту, звільнивши нинішнього очільника Дениса Малюську. А останнього – призначать послом в одну з європейських держав.

В свою чергу нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк частково підтвердив інформацію "Української правди" щодо кадрових ротацій. Однак, за його даними, Резніков може очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

За даними Железняка, МВС та СБУ можуть отримати постійних очільників. Керівниками відомств стануть ті, хто наразі знаходиться в статусі виконуючих обов'язки: Ігор Клименко та Василь Малюк. 

Читайте також:
Петиція з проханням не забороняти купувати ліки через маркетплейси набрала необхідну кількість голосів
Кабмін остаточно заборонив рекламу казино і запровадив обмеження для гравців
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль
Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації