Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Збройні Суперсили України: Як реформувалась українська армія у 2022 році

Джерело: Генштаб ЗСУ

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило українську владу у десятки разів збільшити свою увагу до питань оборони та безпеки, що не дивно, адже від сили Української армії залежить і питання виживання України як незалежної держави.

UWN розповідає, як реформувалась українська армія у 2022 році.

Впродовж 2022 року держава збільшила бюджет Міністерства оборони із 126 мільярдів до понад одного трильйона гривень, що становить половину видатків бюджету-2023. Це дозволило і збільшити кількість особового складу Збройних сил до 700 тисяч військовослужбовців.

Тоді як ще наприкінці 2021 року їх було 246 тисяч. Суспільство теж не лишилось осторонь, нині воно найбільше з усіх інституцій довіряє саме армії – таку позиції, за даними Центру Разумкова, висловлює понад 96 відсотків українців, і армія віддячує.

У 2022 році ЗСУ звільнили 40 відсотків окупованих після 24 лютого територій, та 28 відсотків від всіх окупованих територій. При цьому українські військові продовжують стримувати ворога на ділянці майже у чотири тисячі кілометрів.

Військові аналітики наголошують: спільні зусилля Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського, уряду, суспільства, міжнародних партнерів зробили українську армію однією з найефективніших у світі.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів