Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Євросоюз виділить Україні майже шість тисяч сонячних панелей

Вони забезпечать електрикою школи, лікарні, пожежні частини
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз виділить партію італійських сонячних панелей у кількості 5,7 тисячі штук. Про це у Twitter повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, це буде зроблено для того, щоб замістити пошкоджені енергооб'єкти в результаті російських ракетних ударів. Такий обсяг здатний покрити 11 тисяч квадратних метрів дахів громадських будівель.

"Росія навмисно б'є по українській енергетичній інфраструктурі. Ми працюємо з Україною задля відновлення електропостачання, ремонтуючи і відновлюючи пошкоджену інфраструктуру, а також розвиваючи відновлювану енергетику", – йдеться у заяві.

Перша партія панелей невдовзі вирушить в Україну. Її передасть найбільша італійська енергетична компанія ENEL. Вони вироблені в Катанії за підтримки Європейського фонду інновацій.

"Вони забезпечать електрикою школи, лікарні, пожежні частини. Я переконана, що інші європейські компанії, а також держави-члени, надихнуться цим першим кроком. Тому Україна зможе покластися на чисту електрику, вироблену вдома", – наголосила фон дер Ляєн.

До речі, з 16 січня стартувала програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED лампи. Закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок профінансувала Єврокомісія. Інші – надали партнери.

Читайте також:
В Yasno пояснили, чому відключення світла іноді не збігається з графіками
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
В Україні ввели екстрені відключення світла