Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ

Під обмеження можуть потрапити чотири паливні танкери, два танкери для нафти, два газосховища і вантажне судно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запропонував ввести обмеження щодо 11 суден, які допомагають Росії вести війну проти України. Якщо країни-члени підтримають ці заходи, кораблям заборонять доступ до портів та якірних стоянок Євросоюзу, а також ускладнять логістику їх експлуатації, заборонивши користуватися послугами європейських компаній. Про це пише Bloomberg.

Серед суден, на які можуть бути націлені санкції, – чотири паливні танкери, два нафтові танкери, два газовози, які має використовувати проєкт російської компанії "Новатек" з транспортування скрапленого природного газу, та вантажне судно. Одне з цих суден – танкер під назвою Andromeda Star, який потрапив в аварію в Балтійському морі й мав недійсне європейське страхування.

"Ці пропозиції є частиною зусиль ЄС, спрямованих на боротьбу з можливістю Москви обійти стелю цін на російську нафту через використання тіньового флоту та обмеження діяльності суден, що беруть участь у транспортуванні товарів, які приносять дохід військовій машині РФ, особливо в підсанкційних секторах", – зазначають у виданні.

Згідно з проєктом документа, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, заборона поширюватиметься на страхування та технічну допомогу, включаючи послуги з постачання суден, зміни екіпажу, навантаження, розвантаження і буксирування.

Європейським постачальникам також буде заборонено здійснювати перевантаження товарів із судна на судно.

"Санкції, серед іншого, ускладнять для цих суден отримання палива, але заходи ЄС виглядають менш обмежувальними, ніж ті, що були застосовані Міністерством фінансів США до кількох таких же суден", – зауважують в Bloomberg.

Зазначимо, що санкції Євросоюзу мають бути ухвалені одноголосно 27 державами-членами блоку, і пакет може змінитися до того, як він буде остаточно затверджений.

Нагадаємо, що Єврокомісія надіслала до країн ЄС проєкт 14 пакета санкцій проти Росії. Зокрема, він містить обмеження на імпорт скрапленого газу (СПГ) з Росії.  Однак, як зазначалося, повне ембарго не планується.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам