Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Вибух на колишньому заводі у Києві: Поліція затримала керівника майстерні

Йому загрожує до восьми років ув’язнення
Джерело: Нацполіція

Вчора, 9 лютого, близько 15:40 години внаслідок вибуху в одноповерховому приміщенні колишнього заводу сталося руйнування будівлі. На місці працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти, рятувальники та лікарі.

Поліція встановила, попередньо, у виробничому приміщенні вибухнув газовий балон, що призвело до загибелі чотирьох працівників та руйнування одноповерхової будівлі. Ще п’ятеро осіб із травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовано у лікарню.

Крім того, правоохоронці з’ясували, що виконуючий обов’язки керуючого підприємством, 65-річний чоловік, порушив правила безпеки на виробництві, внаслідок чого стався вибух. Фігуранта слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час з ним працюють слідчі.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, фігуранту за процесуального погодження з Київською міською прокуратурою повідомлено про підозру та вручено клопотання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"