Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні починає роботу Аеронавігаційний фонд солідарності

Домовленість вже досягнута
Джерело: Міністерство інфраструктури України Facebook
Міністерство інфраструктури України спільно з Євроконтролем запускає роботу Аеронавігаційного фонду солідарності. Про це інформує пресслужба Мінінфраструктури.
 
"Ще в листопаді 2022 року 41 держава – член Євроконтролю оголосили про створення добровільного Фонду солідарності для підтримки України на час призупинення виконання польотів в повітряному просторі нашої країни", – сказано у повідомленні.
 
Зокрема, цей фонд дасть змогу фінансувати заходи щодо відновлення послуг з аеронавігаційного обслуговування та забезпечить фінансову підтримку "Украероруху" на період воєнного стану.
 
Очікується, що завдяки Фонду солідарності в Україні можна буде провести належну підготовку персоналу та підготувати аеронавігаційну інфраструктуру для післявоєнного відновлення роботи.

Що таке Євроконтроль

Євроконтроль (Європейська організація з безпеки аеронавігації) – міжнародна організація, що працює у сфері організації повітряного руху в європейському регіоні. Вона координує і планує управління повітряним рухом для всієї Європи. Його діяльність охоплює стратегічне і тактичне управління потоками, підготовку диспетчерів, регіональний контроль повітряного простору, а також збір аеронавігаційних податків.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Світовий банк створив Цільовий фонд підтримки уряду й подальшого відновлення України, загальна сума початкових внесків становить 250 мільйонів доларів США.
Читайте також:
Поляки почали блокувати пасажирські автобуси на кордоні. Україна терміново звернулася до Польщі
Єврокомісія хоче скасувати мита для українських товарів на 2024 рік і ввести обмеження
ЄС погодиться повернути квоти для низки товарів з України на прохання Польщі
В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів