Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти хочуть завадити командуванню ЗСУ перекидати власні резерви на більш "спекотні" напрямки фронту на сході
Назар Волошин
Джерело: відкриті джерела

Активізація російських військ на кордоні з Харківською областю є ворожою інформаційно-психологічною операцією. Про це заявив речник оперативно-стратегічного командування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Громадському.

За його словами, мета такої ІПСО – посіяти паніку й завадити командуванню ЗСУ перекидати власні резерви на більш "спекотні" напрямки фронту на сході України.

"Наступу на півночі Харківщини немає. Сили оборони спільно зі Збройними силами та різними військовими формуваннями контролюють ситуацію. Росіяни намагаються відтягнути наші сили й засоби на Харківщину з Донеччини", - розповів речник

Що відбувається на Харківщині?

Сьогодні вранці російські війська під прикриттям бронетехніки спробували прорвати оборону ЗСУ у Харківській області.

У Міноборони повідомили, що атаку ворога було відбито і тривають бої різної інтенсивності. Збройні сили України продовжують стримувати наступ ворога. Для посилення оборони на цій ділянці фронту було спрямовано резервні підрозділи.

Згодом очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що всі атаки ворога на Харківщині відбито і втрат територій немає, однак на прикордонні Харківщини тривають важкі бої.

"На Куп’янському напрямку відбито 17 атак. Ворожі ДРГ можуть заїжджати на деякі наші території, але отримують відсіч від українських захисників", - зазначив Синєгубов.

Він також наголосив, що безпосередньо для Харкова наземної загрози немає.

Евакуація людей з прикордонних з Росією зон

Як розповіла депутатка Харківської районної ради, голова постійної комісії з інформаційної політики, свободи слова і звʼязків з громадськістю Марія Зайцева в ефірі TAK TV, наразі відбувається евакуація населення із кількох прикордонних громад Харківщини.

"У нас є гуманітарний центр і спільно з місцевою владою та правоохоронними органами і багато благодійних фондів та волонтерів доєднуються до евакуації. Тому всіх людей, які знаходяться на напрямках Вовчанськ, це Вовчанська ОТГ, Старосалтівська ОТГ, Липецька ОТГ, просять людей або евакуюватися, або сидіти в підвалах, тому що масовані обстріли і сьогодні вдень, вночі, вчора і зараз", - розповіла вона.

За словами Марії Зайцевої, першочергово людей евакуюють безпосередньо до Харкова.

"Є у нас - місто компактного проживання. Якщо в Харківській області не буде вистачати місць, в інші регіони відправляють людей. Тут злагоджена робота, і теж координаційного гуманітарного центру, влади, різних підрозділів, департаменту цивільного захисту, який працює дуже добре. Людей евакуюють, спочатку людина може приїхати в гуртожитки, перебувати там, потім далі поїхати, різні ситуації", - додала вона.

Внаслідок російських атак є загиблі та поранені

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, близько 10-ї ранку ворог вдарив по Вовчанську, внаслідок чого були травмовані 2 цивільних. Вже пообіді було завдано удару по приватному будинку. Поранення дістала 60-річна жінка. Один чоловік загинув. Ще двоє зазнали травм – один із них під завалами будинку.

Також внаслідок обстрілу с. Черкаські Тишки загинув 55-річний чоловік.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"