Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В наступні 10 років Україні доведеться шукати 4,5 млн працівників, – Мінекономіки

До початку повномасштабного вторгнення Україна вже стикалася з нестачею робочої сили
Джерело: відкриті джерела

Протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 млн працівників на ринок праці, щоб здійснити післявоєнне відновлення. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення Україна вже стикалася з нестачею робочої сили. Проте відтік за кордон після 24 лютого 2022 року понад 6 млн українців погіршив ситуацію з робочою силою в країні.

"Відновлення ринку праці – це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги. Оскільки країна наближається до повоєнної епохи відбудови суспільства, потреби в робочій силі лише зростатимуть, щоб відповідати вимогам економічного відновлення", – йдеться в повідомленні.

Україна вже проводить з цього приводу консультації з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Міжнародною організацією праці (МОП).

"Попереду нас очікує тісна співпраця задля допомоги державі на її шляху до відновлення і формування перспективнішого майбутнього України та її народу. Економічне відновлення має першочергове значення для цього процесу", – зазначив голова представництва МОМ Ан Нгуєн.

Йдеться, зокрема, про оновлення ринку праці в Україні на основі нових економічних реалій.

Рівень безробіття в Україні

У НБУ прогнозують, що до кінця року рівень безробіття в Україні знизиться до 18,3%, за результатами І кварталу року він становить близько 20%. 

Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам