Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі

Наразі на території Білорусі перебуває менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнер"
Джерело: відкриті джерела

Зараз на території Білорусі перебуває менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнер" і їх використовують як інструкторів. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

У розвідці зазначають, що у Білорусі скоріш за все перебуває менше тисячі вагнерівців, тоді як у період найбільшої присутності після червня 2023 року їх там було близько 8000. 

"Вагнер" майже напевно допомагає навчати білоруських військових і силовиків", – йдеться у огляді. 

Водночас аналітики зазначають: малоймовірно, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме бойовиків ПВК "Вагнер" за межами їхніх нинішніх повноважень.

Найманці беруть участь у підготовці військ міністерства внутрішніх справ Білорусі, але навряд чи братимуть безпосередню участь у підтримці внутрішньої або прикордонної безпеки в країні, уточнюється у матеріалі.

"Тривала присутність вагнерівців у Білорусі майже напевно приносить користь і військовим зусиллям Росії, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень", – кажуть у відомстві.  

Раніше ми повідомляли, що Білорусь будує військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною. Зазначалося, що першу чергу будівництва мають здати в березні 2024 року.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів
Білорусь продає ліс через Польщу, яка пропускає підсанкційну деревину за фальшивими документами