Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна може зупинити Путіна і їй потрібна зброя, безпека Європи під загрозою у разі поступок США, – головне з промови Байдена в Конгресі

Наводимо головні тези з виступу Байдена
Байден на виступі в Конгресі
Джерело: Голос Америки

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден виступив із посланням "Про стан справ у державі" в Конгресі. На початку звернення американський лідер закликав підтримати Україну і заявив, що Україна може зупинити російського диктатора Путіна.

Наводимо головні тези з виступу Байдена.

Україна може зупинити Путіна, якщо США нададуть необхідну зброю

"Якщо хтось у цій залі думає, що Путін зупиниться в Україні, запевняю вас, він цього не зробить. Але Україна може зупинити Путіна, якщо ми підтримаємо Україну та надамо зброю, необхідну їй для захисту. Це все, що просить Україна", – сказав президент США.

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів Америки продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що свобода і демократія перебувають під загрозою "як вдома, так і за кордоном".

"Зараз, як я вже говорив раніше, і я маю на увазі це в буквальному сенсі, історія спостерігає за нами. Історія спостерігає за Палатою представників", – зазначив американський лідер.

Європа під загрозою

Байден додав, що США не можуть наражати Україну на ризик, а з нею – Європу й весь світ. Тож звернувся до президента РФ, зауваживши, що Сполучені Штати "не підуть і не вклоняться".

"Я казав Путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо. Якщо хтось тут думає, що Путін зупиниться в Україні, я запевняю вас – він не зупиниться. Ми мусимо відповісти на виклик Путіна", – пояснив політик.

Мета промови

Водночас президент США зауважив, що мета його промови – "розбудити Конгрес і попередити американський народ" про те, що демократія під загрозою.

"Україна просить про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч Росії, а не про американський персонал. Україна не просить американських солдатів. Насправді американські солдати не воюють в Україні. І я сповнений рішучості, щоб так і залишилося".

Згадав американський лідер і про те, що в Газі створять тимчасовий причал для доправлення гуманітарної допомоги.

А також, що Трамп завадив ухваленню Конгресом заходів посилення боротьби з мігрантами.

Промова Байдена супроводжувалася гучними оплесками.

Додамо

Кілька днів назад Білий дім підтвердив, що відбудеться зібрання, присвячене зверненню президента США Джо Байдена "Про стан держави".

Запрошували на захід і першу леді України Олену Зеленську, втім перша леді України відхилила запрошення.

А  головні тези розповіді Ukraine World News старшого директора Євразійського центру Атлантичної Ради, посла США в Україні у 2003–2006 роках Джона Гербста про сьогоднішні тенденції у політиці Сполучених Штатів Америки можна почитати в нашому матеріалі.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський