Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У Європі затримано 130 людей під час рейдів проти мафії Ндрангета

Європейська влада веде тривалу кампанію проти Ндрангети – одного з найбагатших організованих злочинних угруповань у світі
Затримання у Європі
Джерело: AFP

Поліція заарештувала понад 130 осіб під час скоординованих рейдів у пів дюжини європейських країн у рамках придушення італійського організованого злочинного синдикату Ндрангета, поінформували прокурори та поліція. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що підозрюваних здебільшого звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків, шахрайстві, зберіганні наркотиків, виробництві та контрабанді, злочинному об’єднанні мафіозного типу, зберіганні та торгівлі зброєю, уточнила влада Німеччини в середу.

Офіцери карабінерів в Італії здійснили 108 арештів по всій країні після розслідування, проведеного в південному регіоні Калабрії, історичній базі Ндрангети, яка обігнала сицилійську Коза Ностру як наймогутніша та найбагатша мафія Італії та контролює основну частину потоку кокаїну  в Європу. 85 із заарештованих уже перебували у в’язниці.

Ще 15 осіб було затримано за наказом поліції в північно-західному італійському порту Генуї, одного заарештували в південному іспанському місті Малага, ще близько 30 затримали в Німеччині, де понад 1000 поліцейських обшукали десятки будинків, офісів та магазинів в кількох землях.

Бельгійська прокуратура заявила, що поліція провела обшуки за понад 20 адресами в рамках трирічного розслідування під кодовою назвою "Еврика", яке проводилося національними відділами боротьби з організованою злочинністю в Німеччині, Бельгії, Франції, Італії, Португалії та Іспанії спільно з пан’європейським Євроюстагентством Європолу.

У Німеччині рейди були зосереджені на цілях у землях Північний Рейн-Вестфалія, Баварія, Тюрінгія, Саар і Рейнланд-Пфальц, міністр внутрішніх справ яких Міхаель Еблінг привітав "ефективний удар" по організованій злочинності.

"Сьогодні держава надсилає дуже чіткий сигнал: в Європі немає місця організованій злочинності", – сказав Еблінг. У землі Рейнланд-Пфальц було заарештовано 10 осіб, у землі Баварія – четверо, у землі Північний Рейн-Вестфалія – 15 осіб. В Італії затримали двох підозрюваних із Саару.

Спеціальні групи поліції в кожній землі підтримували спеціальні підрозділи федерального уряду Німеччини та інших земель, а також офіцери митних і податкових розслідувань, повідомляє агенція новин DPA.

Влада Італії та Бельгії заявила, що синдикат підозрюють у контрабанді майже 25 тонн кокаїну з Південної Америки до Європи на контейнеровозах, які прибули в Антверпен, Роттердам і калабрійський порт Джоя-Тауро в період з жовтня 2019-го по січень 2022 року.

Влада Баварії повідомила, що з липня 2020 року проводила розслідування щодо жінки та семи чоловіків, усі вони були громадянами Італії у віці від 25 до 48 років. Мюнхенську групу підозрювали у причетності до фінансування контрабанди кокаїну та відмивання грошей.

Понад 22 мільйони євро незаконних доходів нібито було спрямовано з Калабрії до Бельгії, Нідерландів і Південної Америки. Німецькі ЗМІ написали, що у відмиванні грошей підозрюється мережа ресторанів, піцерій, кафе та кафе-морозива.

Європейська влада веде тривалу кампанію проти Ндрангети, одного з найбагатших організованих злочинних угруповань у світі, яке використовувало свої величезні доходи від кокаїну, щоб поширити свою діяльність по всій Європі та за її межами та, як вважається, діє у понад 40 країнах.

Бельгійські ЗМІ зазначили, що поштовхом для розслідування стало відкриття поліції у 2019 році того, що власники піцерії в місті Генк, які мали родичів у Мюнхені, нібито часто контактували з відомими торговцями кокаїном Ндрангета.

Читайте також:
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу
Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності