Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну

Найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн. Про це свідчать дані опитування, проведеного в жовтні – грудні 2023 року соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з інститутом досліджень Gallup International, що пройшло в межах проєкту End of Year 2023. 

Серед сусідів України відносно більшу готовність воювати за свою країну вислови у Молдові, де цей відсоток трохи більш ніж половина. У Румунії та Польщі відсоток готовності воювати дещо менше половини опитаних.

Найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

Ситуація у світі

Загалом у світі найвищий рівень готовності воювати за свою країну продемонстрували Вірменія та Саудівська Аравія: їхні показники становлять відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також мають такі країни, як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан.

У країнах Америки та Європи найбільший показник тих, хто не визначився. Вищу готовність воювати демонструють респонденти з країн Центрально-Східної Європи, найнижчу – Південної.

Загалом найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

Найменше тих, хто відповів, що готовий воювати за свою країну, серед японців.

Що кажуть інші опитування

Опитування дослідницької агенції Info Sapiens показує, що майже половина українських чоловіків не готові мобілізуватися – 48,1%. Натомість 35% чоловіків готові долучитися до ЗСУ. 

Серед основних причин, що демотивують українських чоловіків йти у ЗСУ, респонденті називали недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%), можливість отримати інвалідність або померти (64,1%), невизначеність строків служби (63,8%) та ймовірність потрапити до поганого командира (59,6%).

Читайте також:
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого