Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У НАТО обговорюють можливість розміщення до 300 тисяч військових на кордоні з РФ, – ЗМІ

Однак в альянсу виникли певні труднощі з координацією дій
НАТО
Джерело: відкриті джерела

НАТО може посилити свою присутність на східних кордонах з Росією, накопичивши там військову техніку та до 300 тисяч солдатів. Це може статися для того, щоб недопустити розширення Росією війни за межі України, повідомляє Politico.

Деталі можливої операції

Видання зазначає, що для цього всі 30 країн-членів НАТО повинні докласти великих зусиль для спільної координації. Адже кожна країна повинна швидко надати солдатів, місця для тренувальних таборів, а також велику кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Перший ешелон військ НАТО може складатися з близько 100 тисяч солдатів. Вони будуть готові висунутися протягом 10 днів. Вони складатимуться з військових з Польщі, Норвегії, Естонії, Латвії і Литви.

Другий ешелон військ може складатися з солдатів Німеччини. Він буде готовий розгорнутися протягом 10-30 днів.

Проблеми

Видання наголошує, що на цей момент у країн НАТО є складнощі з погодженням дій. Проблема в тому, що більшість членів альянсу занепокоєнні недостатніми власними запасами боєприпасів. Їх поповнення вимагає часу і фінансів.

Водночас у НАТО погодили розробку оновлених регіональних планів оборони, які невдовзі подасть на узгодження керівництво блоку країнам-членам.

Нагадаємо, Польща розпочинає найбільшу за останні пів століття кампанію з переозброєння у відповідь на загрозу з боку Росії, яка постійно зростає. У планах – створення найбільшої сухопутної армії Європи.

Читайте також:
Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону