Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2

Для перегляду програм жодних переналаштувань робити не треба
Харківська телевежа під час атаки 22 квітня
Джерело: відкриті джерела

Напередодні в Харкові та прилеглих районах вдалося відновити цифрове мовлення Т2 після ворожих ударів по Харківській телевежі 22 квітня. Про це "Детектор медіа" повідомили в пресслужбі ТОВ "Зеонбуд".

Зазначається, що тепер працюють усі чотири мультиплекси і розповсюджуються програми 34 загальнонаціональних та трьох регіонально-місцевих мовників.

"Для перегляду програм жодних переналаштувань робити не треба, канали в мережі з’являться автоматично, якщо у вас є приймач Т2", – йдеться у дописі.

Що передувало?

Як відомо, 22 квітня російські окупанти завдали удару по Харківській телевежі. Влада повідомляла, що удару Росія завдала ракетою Х-59. Людських жертв не було, однак спостерігалися перебої із сигналом цифрового телебачення – приймачі Т2 перестали працювати.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. У Харківській ОВА заявили, що телевежу вдасться повноцінно відновити лише після остаточного завершення бойових дій.

До речі, атаки на телевежу в Харкові відбуваються не вперше. По ній окупанти вже били авіабомбами навесні 2022 року. Тоді телевежа встояла і до 22 квітня була найвищою спорудою у місті (понад 240 м).

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації закликала два роки тому жителів Харкова користуватися альтернативними каналами отримання об'єктивної інформації після обстрілу телевежі та втрати теле- та радіотрансляції.

Через рік, у березні 2023 року, російського льотчика, який бомбардував Харківську телевежу, засудили до 12 років в’язниці. Служба безпеки України вказувала, що зловмисником виявився заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу ЗС РФ.

6 березня 2022 року окупант на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і бомбардував радіотелевізійну станцію в Харкові. У 2022 році для проведення повітряної атаки ворог застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті

Літак українські захисники збили одразу після того як він скинув бомби. Після катапультування та приземлення пілота було затримано. Суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

Додамо, 14 березня цього року вороги вдарили по теле- та радіоінфраструктурі двох прикордонних областей – Харківщини та Сумщини. Через це в регіонах були перебої із телебаченням та радіосигналом

Читайте також:
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу