Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США прямо застерігають компанії від ухилення від санкцій проти Росії

Адейемо висловив особливе занепокоєння з приводу того, що Об'єднані Арабські Емірати, Іран, Туреччина та країни, розташовані поряд з РФ, ухиляються від обмежень
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати прямо застерігатимуть компанії від ухилення від санкцій США, введених проти Росії через війну в Україні, заявив заступник міністра фінансів Воллі Адейемо, оскільки Вашингтон прагне ще більше стиснути російську економіку.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми збираємося безпосередньо звернутися до цих компаній і дуже ясно сказати: вибирайте самі. Ви можете продовжувати робити щось, що вигідно Росії, і надавати їй відчутну підтримку, але тоді ви ризикуєте втратити доступ до європейської економіки, економіки США, економіки Британії. Вибір ваш. Ми готові до таких дій", – зазначив Адейемо.

При цьому висловив особливе занепокоєння з приводу того, що Об'єднані Арабські Емірати, Іран, Туреччина та країни, розташовані поряд з Росією, ухиляються від санкцій.

Заступник міністра фінансів сказав, що Сполучені Штати звернуться і до банків, які працюють у США, Євросоюзі, Британії та Японії, і попросять їх попередити клієнтів, що ті ризикують втратити доступ до фінансових послуг у цих країнах, якщо будуть викриті у співучасті в обході санкцій проти Росії.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу