Втрати орків: 5 0 7 6 5 0 (+1390)
USD
НБУ
40.48
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.82
Готівка
44.75

Розшук за розбій чи непогашена судимість за збут наркотиків – не проблема. Як вербують у ПВК "Вагнера"

Вербовка відбувається у соцмережах і через рекламу на стовпах
Джерело: скріншот

ПВК "Вагнера" продовжує активно вербувати у свої ряди усіх бажаючих. Про це йдеться у розслідуванні видання "Настоящее время".

Як відбувається вербовка

Цікаво, що у компанії "Конкорд", що належить головному вагнерівцю Євгену Пригожину, в лютому жалілись на те, що їм забороняють активну рекламу у соцмережах. Тож ПВК перемкнулась на соціальні мережі.

"ВКонтакте"

За даними журналістів, найбільш активно вагнерівці просувають свою рекламу саме у російській соціальній мережі "ВКонтакте". Там є сила-силенна майже однотипних пропозицій вступити до лав ПВК. Обіцяють хороший заробіток і розв'язання будь-яких проблем, пов'язаних із законом.

скріншот

Працівників колцентру, куди подзвонили журналісти з вигаданими історіями, типу: "Здійснив розбійний напад, відсиджуюсь на квартирі у друзів", це не збентежило. Вони одразу запропонували увійти до складу штурмових загонів.

У деяких оголошеннях вказується вік потенційних найманців – від 22-х до 50 років. Якщо людина старшого віку – то на окремі спеціальності, які потрібні у ПВК.

Телеграм

Тут так само є безліч оголошень про роботу у ПВК. Причому як відкритих, де пишеться про ПВК "Вагнера", так і прихованих, у яких зазначається про "високооплачувану роботу для справжніх чоловіків".

Таргетуються об'яви за регіоном. Їх можна знайти навіть на телеграм-каналах невеличких міст РФ.

Стовпи, транспорт і борди

Куди ж без старих-добрих об'яв на стовпах, тролейбусах і бордах? Там все просто: у багатьох містах, в основному у депресивних регіонах, є гарні кольорові об'яви з пропозицією вступити в ряди вагнерівців. На фото – гарно озброєний чоловік в сучасних військових обладунках. 

Цікаво, що під час дзвінка оператори колцентру пропонують купити самостійно шолом, бронежилет, взуття, аптечку, та інші необхідні речі.

Нагадаємо, Міноборони РФ розпочало нову масштабну кампанію з набору добровольців. Реклама з’явилася в російських соціальних мережах, на білбордах і на телебаченні.

"Нова реклама звертається до чоловічої гордості потенційних новобранців, звертаючись до "справжніх чоловіків", а також підкреслюючи фінансові переваги приєднання", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Міноборони запустило пілотний проєкт з реабілітації військових
США, як і раніше, виступають проти того, щоб Україна била по РФ ракетами ATACMS: А якими тоді можна?
Варшава готова зайнятися навчаннями українського підрозділу з громадян, які втекли до Польщі, - МЗС
Росія може готуватися до агресивних провокацій у Балтійському регіоні, – Зеленський