Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія може вторгнутися в Молдову на початку 2023 року, – голова Служби розвідки

Метою агресора є стикування з Придністров’ям
Молдова
Джерело: відкриті джерела

Росія планує вторгнутися у Республіку Молдова на початку 2023 року. Про це заявив голова Служби розвідки та безпеки країни Александру Мустядг, повідомляє TVR Moldova

За його словами, сценарій вторгнення залежить від ходу війни в Україні. На думку посадовця, аналізується кілька сценаріїв, за якими Москва спробує включити сухопутне вторгнення з України в бік Республіки Молдова.

"Питання не в тому, чи здійснить новий наступ Російська Федерація на територію Республіки Молдова, а в тому, коли це станеться: або на початку року, у січні-лютому, або пізніше, у березні-квітні. Але, за інформацією, яку ми маємо, Російська Федерація має намір йти далі з метою створення стику з Придністровським регіоном, який є територією Республіки Молдова, і тоді ми можемо чітко сказати, що так, вони мають намір дійти сюди, з’єднатися. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик".

Голова Служби розвідки також додав, що найбільший в Європі склад боєприпасів у Кобасній, що в Придністровському регіоні, охороняється росіянами на максимальній потужності. Однією з гіпотез є використання цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

Читайте також:
У Бородянці "зникли" 20 млн гривень, які були виділені на відновлення
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги