Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Разумков: Я не вірю в те, що Росія завтра перестане існувати

За словами ексспікера парламенту, послабити Росію може її ізоляція, зокрема запровадження санкцій
Дмитро Разумков
Джерело: відкриті джерела

Росія сьогодні є точкою величезної напруги і розсадником хвороб, небезпечних для світу. Про це в інтерв’ю UWN заявив ексспікер парламенту, голова міжфракційного обєднання "Розумна політика" нардеп Дмитро Разумков.

"Чесно, мені байдуже, що має статися з Росією. Мені набагато важливіше, що має статися з Україною, щоб Росія не могла робити все те, що вона сьогодні робить і навколо нашої країни, і в принципі по світу. Головне, щоб потім не з'явився Третій рейх і не з'явився якийсь ще новий Гітлер формату 33-го року в Росії, і вона буде займатися реваншизмом, і багато інших речей, які варто зробити нам всередині і світу зовні для того, щоб змінилась Росія. Я, чесно, не вірю в історію про те, що завтра вона перестане існувати. Я вірю в те, що там може помінятися керівництво, і це теж повпливає на людей, тому що сьогодні вони живуть в режимі зомбі, з одного боку. З іншого боку, я сам собі тут суперечу, тому що до повномасштабного вторгнення не думав, що там стільки звірів", – каже він.

За словами Разумкова, сьогодні дуже важлива ізоляція Росії, зокрема через санкції, які запроваджують партнери, адже це питання не лише до самого Путіна, але і до всіх росіян.

"Вони вбивали дітей в Ірпені, в Бучі, в Гостомелі, ну не Путін же, він же не приїздив з пістолетом, не вбивав, не ґвалтував, це робили нібито люди на двох ногах, з двома руками, голова є, в теорії, може, навіть серце, не знаю, ну чисто фізіологічно, душі немає, але все ж інше є. Це ж їх не вчать в школі, це ж вони не під впливом якихось психотропних речей, ні. Ви пригадайте, коли ти читаєш книги про історію, про Другу світову – Німеччина освічена нація з глибоким історичним корінням. А що робили? Це ж робили теж нібито люди, і на це пройде великий час, коли ми зможемо стати настільки сильними, щоб нам не заважала жити, розвиватись Росія, а вона стане настільки слабкою, щоб не заважала жити світу", – підсумував ексспікер.

Скільки ще може тривати війна?

Bloomberg писав, що Путін має намір піти на ескалацію в Україні та планує війну на виснаження. Водночас диктатор сподівається на зменшення підтримки України з боку країн Заходу.

Джерела зазначають, що диктатор не зацікавлений давати Україні та її союзникам час на переозброєння. Це за умови, якщо він погодиться на паузу в боях.

Останнім часом все більше західних ЗМІ пишуть стосовно того, що РФ готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може обвалитися.

І хоча Європа намагається допомогти Україні компенсувати колосальну нестачу артилерійських снарядів, однак цього ще недостатньо. Офіцери зазначають, що їм потрібно ще багато-багато людей. Зараз в Україні не вистачає чоловіків на передовій, і це ускладнює проблему недостатньої підтримки Заходу.

Читайте також:
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон