Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Країна-терорист проводить підготовку до довготривалої війни, – розвідка

Про підготовку до довгої війни свідчить і нещодавнє призначення нового командувача окупаційних військ
Джерело: відкриті джерела

Росія проводить підготовку до довготривалої війни. Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони.

"Проведені Путіним заходи реорганізації економіки та військово-промислового комплексу РФ спрямовані на посилення потенціалу ЗС РФ та створення умов для проведення операцій, які були сплановані на самому початку війни, але невдало реалізовані російськими окупаційними військами", – йдеться в повідомленні.

Також про це свідчить і нещодавнє призначення нового командувача окупаційних військ.

Що було раніше

8 січня повідомлялося, що російські війська удосконалюють оборону своїх позицій, що свідчить про їхнє очікування широких наступальних операцій України у двох секторах: на півночі Луганської області або на Запоріжжі. Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

При цьому, зауважують у британській розвідці, великий український прорив у Запоріжжі загрожуватиме життєздатності російського "наземного мосту", що з’єднує Ростовську область РФ і Крим, а успіх України на Луганщині ще більше підірве оголошену військову мету Росії "звільнити" Донбас.

"Рішення про те, протидію якій із цих загроз віддати перевагу, ймовірно, є однією з головних дилем для російських планувальників", – зазначається у зведенні.

Додамо, що останні "успіхи" росіян у районі Соледара не віщують оточення Бахмута, всупереч твердженням російських пропагандистів. 

До того ж повідомлялося, що до тимчасово окупованого Сватова прибув ворожий інженерно-саперний підрозділ аби вивчити можливість підривання дамби місцевого водосховища. Таким чином ворог розраховує сповільнити просування Збройних сил України на цій ділянці фронту. При цьому окупанти планують звинуватити Київ в підриві дамби.

Читайте також:
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців