Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти вночі обстріляли територію Хмельницької АЕС: Які наслідки

Через пошкодження знеструмлено жителів міст Славута та Нетішин

Хмельницька АЕС, фото ілюстративне

Джерело: wikipedia

Російські війська в ніч на 25 жовтня здійснили новий обстріл України дронами-камікадзе. Унаслідок атаки пошкоджено адміноб'єкти, будинки та навчальні заклади в містах Славута та Нетішин Хмельницької області, розповіли в ДСНС.

Водночас Міненерго повідомило, що російські війська обстріляли територію біля Хмельницької АЕС. Там пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.

Через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1,86 тис. споживачів у містах Славута та Нетішин. Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно енергетиків допустять на місце пошкодження.

Крім того, два блоки теплової генерації через добу виведено з ремонту. У вівторок також виводили в аварійний ремонт ще три блоки ТЕС, але до кінця дня вони знову були підключені до енергомережі.

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів", – уточнили в пресслужбі.

Також, за словами мера Славути Василя Сидора, наразі відомо про 20 громадян, яким надають медичну допомогу.

"Місто Славута – мирне місто, в нас немає військових частин, але о четвертій годині ночі ми попали під бомбардування і дуже багато шкоди нанесено: пошкоджені школи, садочки, інші об'єкти критичної інфраструктури. Наразі працюють усі служби щодо максимального усунення пошкоджень, які є на території міста та ближніх сіл", – розповів він у коментарі "Суспільному".

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україна тримає запаси трансформаторів в Європі, оскільки продовжується загроза ймовірних зимових обстрілів від росіян вітчизняної енергосистеми.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності