Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нацбанк відзавтра суттєво пом'якшує валютні обмеження для українців

Обмеження діяли з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну
Джерело: відкриті джерела

Нацбанк з 29 серпня пом'якшує валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам. Про це інформує пресслужба регулятора.

Що саме буде дозволено

1. Нацбанк вперше з початку повномасштабної війни дасть змогу банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції.

Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. гривень в еквіваленті в одному банку.

2. Регулятор збільшить зі 100 тис. гривень до 200 тис. гривень в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

"Зазначені зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками є зручнішими та безпечнішими. Це дасть змогу зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом", – йдеться у повідомленні.

Водночас регулятор наголосив, що готовий застосувати додаткові заходи для мінімізації множинності обмінних курсів.

Нагадаємо, ми писали, що Національний банк України анулював ліцензію ТОВ "Фінод" (Одеса), яке займається обміном валют, – компанії, яка, згідно з інформацією на її сайті, має понад 400 обмінників у 16 областях країни.

Читайте також:
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні
НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки
НБУ оптимізував низку валютних обмежень: Що змінюється відсьогодні
Індекс Big Mac показав, скільки має коштувати долар в Україні