Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Кабмін відмовився від системи "єВідрядження", виїзд за кордон дозволять всім заброньованим чоловікам, – Свириденко

У "єВідрядженні" більше немає сенсу
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів відмовиться від запровадження системи "єВідрядження", яка передбачала видачу дозволів для виїзду чоловікам за кордон під час воєнного стану за умови внесення грошової застави. Про це в інтерв'ю Forbes заявила віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко. 

За її словами, натомість виїзд з країни дозволять всім заброньованим відповідно до нової постанови співробітникам.

"З урахуванням проєкту нової постанови про бронювання окрема процедура "єВідрядження" втратила сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів", – заявила Свириденко.

При цьому зазначила, що новий закон дозволяє бронювати співробітників, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів, а також на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання.

До переліку також входять підприємства, які виробляють товари та виконують роботи, необхідні для забезпечення потреб ЗСУ, а також підприємства, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

"Наразі Міністерство економіки підготувало проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання. Нині він перебуває на погодженні", – повідомила Свириденко.

А також зауважила, що фінальне рішення залишається за Міноборони та Генштабом.

Теги: Кабмін
Читайте також:
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію