Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію

У петиції пропонували переспрямувати гроші, призначені для виробництва телемарафону, на фінансування безпілотників та пікапів для ЗСУ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

В уряді не вважають доцільним переспрямовувати кошти з національного телемарафону та телеканалу FreeДом на Збройні сили України. Про це йдеться у відповіді на петицію.

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики – пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектора безпеки та оборони не є доцільним", – йдеться в повідомленні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що урядом на системній основі проводиться постійна робота із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних сил та інших складових сектора безпеки й оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об'єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для здійснення заходів, пов'язаних з відсіччю збройної агресії Російської Федерації проти України.

Суть петиції

У петиції пропонували переспрямувати гроші, призначені для виробництва телемарафонів, на фінансування безпілотників та пікапів для ЗСУ.

Автори петиції зазначили, що на виробництво телемарафонів витрачають велику суму з держбюджету, а ще використовують їх для "політичної боротьби" і так "підривають демократичні цінності". Петиція набрала 29 562 голоси.

Що відомо про телемарафон

"Єдині новини" – загальноукраїнський інформаційний телерадіомарафон, запущений 24 лютого 2022 року з метою інформування населення щодо ситуації в Україні від початку російського вторгнення в Україну.

Контент виробляють суспільний мовник Національна суспільна телерадіокомпанія України, три приватні медіахолдинги "1+1 Media", "Starlight Media" та "Inter Media Group", а також телеканал ВРУ "Рада", що належить Верховній Раді України.

У жовтні минулого року повідомляли, що за останні 17 місяців в Україні зменшилася кількість громадян, які довіряють телемарафону "Єдині новини", на третину, також менше стали довіряти й владі, проте безумовну довіру опитаних досі зберігають ЗСУ та волонтери.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням