Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Держаудитслужба попередила про ризик аварії на Поштовій площі у Києві: В КМДА кажуть, що станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі

У Держаудитслужбі уточнюють, що ще торік попереджали про можливі транспортні проблеми на Поштовій площі
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

Станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги. Про це інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що станція "Поштова площа", зокрема й перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризики щодо підтоплення, закриття станції на ремонт чи реконструкцію відсутні.

"Фахівці метрополітену провели позаплановий огляд та обстеження споруд, за результатами яких деформацій не виявлено", – йдеться у повідомленні.

У КМДА також закликали експертів і блогерів не маніпулювати темою роботи київського метрополітену, а медіа – використовувати перевірену інформацію з офіційних джерел.

"Вкотре наголошуємо, що подібні провокаційні заяви щодо стану метро створюються з метою посіяти паніку та грають на руку ворогу в інформаційній війні", – додали в КМДА.

У департаменті також нагадали, що підземний пішохідний перехід станції "Поштова площа" відокремлений капітальною (цегляною) перегородкою від майбутнього об’єкта багатофункціонального призначення.

Що кажуть в Держаудитслужбі?

У відомстві заявляють, що повідомляли столичну владу про можливі проблеми на Поштовій площі ще у 2023 році.

"Під час її комісійного огляду, де досі залишається незавершеним будівництво наземних об’єктів – торгівельного комплексу з підземним музеєм, виявлені недовиконані роботи з гідроізоляції, водовідведення та водопониження. Також були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці Держаудитслужби дійшли висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що профільний департамент КМДА був попереджений про те, що недовиконані роботи можуть призвести до проблем із функціонуванням станції метро "Поштова площа".

"Зважаючи на зазначене, аудитори в межах своєї компетенції рекомендували провести необхідні протиаварійні роботи. Адже  будь-які зволікання з усунення порушень могли стати причиною ще гірших наслідків: просідання фундаментів навколишніх споруд (зокрема будівлі Держаудитслужби), пошкодження тунелю метро і закриття станції", – уточнили в Держаудитслужбі.

Також там наголошують на тому, що з моменту надання фахівцями Держаудитслужби рекомендацій минув майже рік, але необхідні заходи з невідомих причин так і не були проведені.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко повідомляв, що роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком і вже влітку рух поїздів на шести станціях мають відновити.

Також він спростував чутки про ймовірне закриття ще 22 станцій київського метро.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"