Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Чи буде в Україні дефіцит продуктів: Прогноз експерта

Українські аграрії засіяли близько 700 тисяч гектарів

Фото ілюстративне

Джерело: Уніан

В Україні, попри суттєве скорочення посівних площ і зниження кількості агрокомплексів внаслідок російського вторгнення, не буде ніякої продовольчої кризи. Про це в ефірі UWN заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран.

Ситуація в агросекторі

На сьогодні в Україні прогнозується врожай на рівні 30 мільйонів тонн зернових. Непран наголосив, що цього буде більш ніж достатньо для задоволення внутрішніх потреб країни.

"Зараз прогноз такий на цей рік, що це буде десь 30 мільйонів тонн. Багато це чи мало? Ми до війни з’їдали хліб, тістечка, макарони те, що йшло на споживання населення, – десь вісім мільйонів, ну і ще близько вісім-дев'ять мільйонів йшло на велику рогату худобу, на комбікорм – це було десь 15–18 мільйонів. Навіть якщо ми 30 мільйонів тонн отримаємо, то цього вистачить з головою і ще залишиться", – розповів експерт.

При цьому додав, що на сьогодні українські аграрії засіяли близько 700 тисяч гектарів.

Ситуація у тваринництві

Курка – це найдешевший і найпопулярніший продукт м’ясної групи, який є в Україні. Непран зазначив, що, незважаючи на руйнування низки ключових тваринницьких комплексів, дефіциту курятини в країні не буде.

"Гарантовано, що у нас з вами буде – то це буде курятина, в принципі великого росту цін на неї не передбачається, тобто курка в борщі у нас буде", – уточнив експерт.

До речі, ми писали, чи є Україні передумови для зростання цін на гречку.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський