USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

В Україні немає передумов для зростання цін на гречку, – нардеп

Тим більше збільшення пропозиції овочів наприкінці літа та восени потенційно вплине на зниження ціни борщового набору
гречка
Джерело: відкриті джерела

В Україні немає передумов для зростання цін на гречку, а збільшення пропозиції овочів наприкінці літа та восени потенційно вплине на зниження ціни борщового набору. Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу", голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, повідомляє пресслужба партії. 

"Фермери з Одещини, центральних та західних регіонів, де раніше овочі не висаджували, вже готуються почати цей процес. Адже минулого року ми зіткнулись з дефіцитом моркви та цибулі, третина якої потрапляла на ринки з Херсонщини. Після збору нового врожаю наприкінці літа та восени ми очікуємо збільшення пропозиції овочів. Тоді й ціни можуть піти на спад", – спрогнозував Гайду.

При цьому додав, що минулого року українські фермери збільшили посіви гречки, зібрали врожай більший, ніж потрібно для внутрішніх потреб, та сформували резерви. Тож зростання цін на гречку не очікують.

Новини за темою: Ціни на цибулю рекордно ростуть не тільки в Україні, але й в усьому світі, – експерт

"Підстав для зростання ціни на гречку цього року немає. Ми очікуємо, що аграрії у 2023-му збільшать вирощування та виробництво цієї культури. Тож потреби в імпорті не буде. Скоріше за все, ціни на гречку збережуться на тому ж рівні, що й зараз", – підсумував голова профільного комітету.

Ціни на продукти в Україні

Середні ціни на продукти харчування в лютому 2023 року, порівняно з лютим минулого року, зросли на 31,5%. Це вище за загальну інфляцію, яка склала 24,9%.

Серед продуктів найбільше подорожчали яйця – на 80,3%, фрукти – на 74,9%, риба та рибопродукти – на 44,1%, овочі – на 36,2%, цукор – на 32,5%, хліб та хлібопродукти 26,0%, макаронні вироби – на 25,8%.

Читайте також:
"Укртелеком" підвищив ціни на послуги інтернету та телефонії
Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg Ціна на нафту пішла вгору після ударів по НПЗ у Росії, – Bloomberg
Ціни на нафту зросли до максимуму через падіння запасів в США та атаки на російські НПЗ Ціни на нафту зросли до максимуму через падіння запасів в США та атаки на російські НПЗ
Інфляція в лютому знизилась до 4,3%: Що найбільше подешевшало Інфляція в лютому знизилась до 4,3%: Що найбільше подешевшало